Sportuj jako Zátopkovi

Na pondělí 19.9.2022 jsme připravili pro všechny členy naší Atletické přípravky speciální oddílové závody. Tento den, kdy si připomeneme stoleté výročí narození dvou opravdových legend české atletiky Dany a Emila Zátopkových, tak oslavíme společně pohybem. Děti čeká dvojboj a jak jinak než v disciplínách ve kterých se Dana a Emil proslavili po celém světě. Hod oštěpem vzhledem k věku dětí nahradíme míčkem a pověstné Emilovy dlouhé běhy sice zkrátíme, ale to na kvalitě výkonů našich malých atletů nic nemění 😉. 

Vzhledem k tomu, že chceme celé závody pojmout jako vzpomínkovou akci a tak trochu oslavu královny sportu atletiky, nebudeme tentokráte oficiálně vyhlašovat pořadí, ale všechny děti dostanou památeční medaili. Rádi bychom tak naplnili slova, která pronesl zakladatel moderních olympijských her Pierre de Coubertin: "Není důležité vyhrát, ale zúčastnit se".

Děti si tak budou moci společně zazávodit na této jedinečné vzpomínkové akci na stadionu, kde Emil Zátopek v roce 1949 překonal dvakrát světový rekord v běhu na 10 km.


Vytisknout